Mladost u Mrkonjiću slavila protiv Slobode
Košarkaši mrkonjićke Mladosti i večeras su imali razloga za slavlje jer su u svojoj dvorani savladali tuzlansku Slobodu.

Nakon Zrinjskog, Mrkonjićani kući pobijedili i Tuzlake

Mladost u Mrkonjiću slavila protiv Slobode

Nastavili su košarkaši mrkonjićke Mladosti sa sjajnim partijama na domaćem parketu. Večeras su u odličnoj utakmici i neizvjesnoj završnici slavili protiv tuzlanske Slobode rezultatom 90:86 i ostali u samom vrhu prvenstvene ljestvice.

Efikasna utakmica bez ozbiljnije odigrane obrane na kraju je nakon neizvjesne završnice pripala domaćinu koji je nakon mostarskog Zrinjskog, aktualnog prvaka, u svojoj dvorani slavio protiv još jednog renomiranijeg tima, tuzlanske Slobode koja je bolje otvorila utakmicu i dobila prvu četvrtinu rezultatom 25:21.

Nijedna se ekipa tijekom cijelog susreta nije odvajala na značajniju razliku a u zadnjih 10 minuta ušlo se u potpunom egalu. Ipak, mirniju ruku i bolje živce u završnici su imali domaćini i došli do nove vrijedne pobjede.

Stefan Mitrović s 20, Aleksić sa 16 i Milanović s 14 poena predvodili su domaćine dok je Slobodin najbolji strijelac bio Milivoje Božović s 25 koševa dok je Adam Mitrović dodao 16 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

KK Mladost: V. Aleksić 16, Jovović 8, Marković 6, Mitrović 20, Sudžum 8, Gavrić, Jotić, Kljajić, Milanović 14, Srdić, Stanković 8, Đ.Aleksić 10

OKK Sloboda: Božović 25, Čerkezović 8, Jakupović 11, Mirković 16, Naletilić 12, Dedajić, Hrnčić 8, Islamović, Lasetović 6, Nezirić, Omerović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi