Mnogo je pretjerivanja zbog koronavirusa, a poznati košarkaš je otišao suviše daleko: Ovo je kraj!
Foto - EPA

Ingles spreman da završi karijeru

Mnogo je pretjerivanja zbog koronavirusa, a poznati košarkaš je otišao suviše daleko: Ovo je kraj!

M. Šljivak

Koronavirus je napravio pravi haos u kompletnom svijetu.

Naravno, to se odnosi i na sport čiji su gubici zbog prekida takmičenja ogromni i dugo nismo mogli gledati borbu najboljih svjetskih sportista.

Dobar dio sportista je poprilično i prestrašen zbog virusa. Među njima je najdalje otišao košarkaš Utah Jazza Joe Ingles koji je spreman da napusti sve i da završi karijeru kako bi zaštitio porodicu od virusa.

On je čini se prelomio da se na parket ne vraća i to će značiti da ga više nećemo gledati na parketima najjače košarkaške lige svijeta.

"Spreman sam da završim karijeru, odletim za Australiju i nikad više ne zaigram u životu. Ništa nije vrijedno rizika", rekao je Ingles i nastavio je:

"Trenutno nisam spreman da rizikujem život svoje porodice i sve ostalo. Ne zbog košarke", istakao je Ingles.

Austrlac je već šest godina član Utah Jazza gdje je otišao 2014. godine nakon sjajnih igara u Maccabiju iz Tel Aviva. Igrao je još u Barceloni i Granadi i ima titulu šampiona Eurolige iz 2014. godine.

U NBA karijeri je na prosjeku od osam poena po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi