Sezona završena za Bojana Bogdanovića

Mora na operaciju

Sezona završena za Bojana Bogdanovića

Bez obzira nastavila se NBA sezona 2019/2020, za Bojana Bogdanovića je ona završena.

Naime, danas novinar američkog ESPN-a Adrian Wojnarowski saopštava da će sjajni košarkaš Utah Jazza biti podvrgnut operaciji zgloba desne ruke koja za njega znači kraj sezone.

Kako na svom Twitteru piše Wojnarowski, Bogdanović je povredu zgloba zaradio još u januaru, ali je odlučio trpiti bolove i nastaviti igrati.

Međutim, tokom pauze u NBA ligi zbog pandemije novog koronavirusa, bolovi su se vratili i odlučeno je da je operacija potrebna kako bi se spriječili novi problemi u budućnosti.

Bogdanović bi trebao biti spreman za novu sezonu.

31-godišnji Bogdanović je bio sjajan ove sezone, pa je u prosjeku ubacivao 20.2 poena po utakmici. Tu su i prosječno 4.2 skoka.

Jazzu je išlo odlično do prekida takmičenja koji ih je zadesio na četvrtom mjestu Zapada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi