„Momci su zaslužili plasman u Ligu za prvaka“

Damir Mulaomerović, trener OKK Slobode

„Momci su zaslužili plasman u Ligu za prvaka“

Sloboda je pobjedom nad Čelikom uspješno apsolvirala domaće nastupe u regularnom dijelu Lige 12. Skor od 10-1 na domaćem terenu je bolji nego u prošlom prvenstvu, a jedini poraz timu Damira Mulaomerovića nanijela je ekipa Mladosti. 

U posljednjem kolu bit će poznato koji klubovi idu u Ligu 6, a Slobodi je potrebna pobjeda u Bijeljini kako bi bez obzira na rezultate konkurenata dospjeli u elitno društvo.

„Ovi momci su zaslužili da sezonu okrune plaslanom u Ligu za prvaka. Borili su se cijelo prvenstvo, izgarali na parketu, nosili se sa velikim nedaćama i sada smo samo na korak od cilja. Imamo utakmicu sa Građanskim i dobro ćemo se pripremiti za gostovanje u Bijeljini“, kaže Damir Mulaomerović, trener OKK Slobode. 

U Mejdanu se u subotu uvečer pronijela vijest kako je Bosna Royal pobjedila Zrinjski što je bio okidač za slavlje među navijačima. Ujedno to je pokazalo koliko publika u Tuzli želi da gleda Slobodu u Ligi za prvaka.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Nakon što je saopšteno kako je Zrinjski odnio pobjedu iz Skenderije, navijači nisu tugovali jer Sloboda još uvijek sama odlučuje o svojoj sudbini. Pet utakmica u Ligi za prvaka Mejdanom bio bi dobitak ne samo za Slobodu već i za kompletno takmičenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.