Monaco slavio u prvoj utakmici četvrtfinala, Kikanović skroman
Foto: Champions league

Elan Bernaisu nije pomogao ni spektakularni Okobo

Monaco slavio u prvoj utakmici četvrtfinala, Kikanović skroman

Monaco je u prvoj utakmici četvrtfinalne serije play-offa francuskog šampionata savladao Elan Bernais (Pau-Orthez) sa 99:97.

Iako su košarkaši Monaca na svom terenu bili veliki favoriti u ovom duelu pošteno su se namučili da bi došli do trijumfa.

Prva četvrtina je završena rezultatom 20:17 u korist Elana, da bi ipak Monaco na odmor otišao prednošću od 47:45.

Igrao je Monaco solidno i u trećoj dionici, ali se nije uspio "odlijepiti". Gosti su čak u finišu imali i prednost, ali je Monaco ipak uspio slaviti u dramatičnoj završnici.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Lacombe sa 22 poena, dok je Sy dodao 16. Bh. centar Elmadin Kikanović je ovaj put imao dosta skroman učinak, pa je za 22 minute na parketu ubacio tek šest poena.

Kod gostiju je Okobo ubacio nevjerovatna 44 poena uz sjajan šut za tri ponea (8/11). Odličan je bio i Koffi sa 22 postignuta poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti