Jokić isključen, ludilo u Washingtonu, maestralni Paul George
U NBA ligi je i večeras bilo jako zanimljivo, a noć je otvorena derbijem Zapada između Clippersa i Nuggetsa

Nije ni sinoć manjkalo uzbuđenja

Jokić isključen, ludilo u Washingtonu, maestralni Paul George

E. Škorić

U jednom od derbija zapadne konferencije NBA lige Los Angeles Clippersi su razbili Denver Nugetse sa 132:111.

Clippersi su dobrim dijelom meča bili bolji i na kraju su lako došli do pobjede, a u prilog je domaćoj ekipi išlo i isključenje Nikole Jokića u trećoj četvrtini.

Jokić se bunio na sudijske odluke, a onda je pobijesnio u šestoj minuti treće dionice nakon što je imao kontakt s Marcinom Gortatom.

Tobias Harris je na kraju ubacio 21 poen za Clipperse, baš kao i Gallinari, dok je Harrell dodao 20. Jokić je imao 19 poena i šest skokova do isključenja, a s 18 poena drugi najefikasniji kod Nuggetsa bio je Murray.

Najluđi meč sinoć odigrali su Washington Wizardsi i Phoenix Sunsi, a nakon tri produžetka su domaći slavili sa 149:146.

Bradley Beal je ubacio 40 poena, imao je 15 asistencija i 11 skokova za Wizardse, dok je Bryant ubacio 31 poen uz 13 skokova. Kod Sunsa je Booker ubacio 33 poena uz 14 asistencija, a Warren 28 uz osam skokova. Ayton je imao učinak od 26 poena i 17 skokova.

Philadelphia je sa 126:101 savladala Toronto Raptorse, a najbolji na parketu bio je domaći centar Joel Embiid sa 27 poena i 11 skokova, dok je Simmons ubacio 26 uz 12 skokova i osam asistencija.

U Houstonu su Rocketsi slavili protiv San Antonio Spursa sa 108:101 uz 39 poena i 10 asistencija Jamesa Hardena, dok je Capela imao 21 poen i 23 skoka, a na drugoj strani DeMar DeRozan je ubacio 28 poena uz osam asistencija i sedam skokova.

Aktuelni prvak Golden State Warriors je sa 120:116 bio bolji od Dallasa Luke Dončića. Durant je imao 29 poena i 12 skokova, Jerebko 23 poena i šest skokova, Curry 22 poena, a kod Mavsa najefikasniji je bio Matthews sa 25 poena, dok je Dončić ubacio 19.

U posljednjem meču večeri Oklahoma je tijesno, rezultatom 107:106, slavila u gostima kod Utah Jazza. Paul George je bio maestalan - 43 poena i 14 skokovam dok je Rudy Gobert predvodio domaćina sa 20 poena i 10 skokova, a 20 poena ubacio je i Mitchell uz devet skokova.

Top Komentari

Peđa
Sta pisete o ovom smradu.
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi