Cedevita nakon produžetka savladala Darussafaku

Sjajan meč u Zagrebu

Cedevita nakon produžetka savladala Darussafaku

E. Čaušević

Košarkaši Cedevite večeras su na domaćem parketu savladai Darussafaku nakon produžetka sa 89:83 u sedmom kolu Eurokupa.

Cedevita i Darussafaka odigrali su sjajnu utakmicu, a pobjednika smo saznali tek nakon produžetka. Turski tim je imao sve u svojim rukama kada su vodili sa 17 razlike, ali na kraju su uspjeli sve da prokockaju.

U samoj završnici obje ekipe su imale šansu za pobjedu, ali otišlo se u produžetak što je na kraju bilo i najrealnije. Cedevita je odmah na početku napravila prednost koju je uspjela sačuvati do kraja i slaviti sa 89:83.

Sjajan meč u dresu Cedevite odigrao je Ukić koji je upisao 27 poena, dok je Nichols dodao 20. Bh. košarkaš Džanan Musa postigao je 11 poena za nešto više od 12 minuta na parketu, dok je Stipanović upisao četiri poena.

Potražite više informacija na temu Eurocup:

U ekipi Darussafake istakli su se Ozmirak, Johnson i Bell sa po 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti