Mornar na krilima Vranješa do pobjede nad Partizanom
Nemanja Vranješ proradio je u ključnim trenucima i zahvaljujući njemu Mornar je stigao do pobjede. Domaći su imali zaista nevjerovatne brojke šuta iz igre u ovom meču

Sjajan meč u Baru

Mornar na krilima Vranješa do pobjede nad Partizanom

M. Šljivak

Košarkaši Mornara pobijedili su večeras na svom parketu Partizan 97:94 u susretu 3. kola ABA lige.

Odličnu šutersku noć imao je domaći tim i na kraju je sasvim zasluženo došao do pobjede.

Dominirao je Mornar od samog početka meča. Šut ih je odlično služio, posebno u prvom poluvremenu nakon kojeg su domaći imali plus 14, 50:36.

Domaći košarkaši su mirnom igrom uspjeli da održe prednost tokom trećeg perioda (72:69), ali je nešto kvalitetnijom odbranom u posljednjoj dionici beogradski tim uspio da se vrati u meč.

Na krilima Gagića Partian je došao do minus dva (81:79), ali je zatim Nemanja Vranješ pogodio dvije fantastične trojke i ponovo je povećao prednost svog tima (87:80).

Partizan nije odustajao. Pokušali su do samog kraja nešto napraviti, bili su na korak od velikog preokreta, ali nije im uspjelo da do njega dođu. Na kraju su doživjeli prvi poraz ove sezone, dok je Mornaru ovo prva pobjeda.

Do nje ih je vodio Nemanja Vranješ sa 26 poena, Bronoson Koenig je dodao 23, dok je kod Partizana Đorđe Gagić ubacio 23, a Marcus Paige 20 koševa.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Bh. košarkaš Amar Gegić je na parketu proveo 21 minut i ubacio je tri poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi