U sjajnom meču Partizan je ipak uspio da slomi otpor Zenita i da ostvari pobjedu

Eurokup

U sjajnom meču Partizan je ipak uspio da slomi otpor Zenita i da ostvari pobjedu

E. Škorić

Košarkaši Partizana su večeras u okviru 2. kola grupe C Eurokupa pobijedili Zenit sa 89:82.

Zenit je jedna od najpotentnijih napadačkih ekipa u Evropi i večeras je to pokazali, ali uspio je domaći tim teškom mukom na kraju doći do pobjede.

Bilo je dosta neivzjesno, do samog kraja se pobjednik nije znao i tek u posljednjih dvije minute crno-bijeli prave seriju, te dolaze do prve pobjede u ovom takmičenju.

Landale i Zagorac su ubacili po 16 poena u pobjedi Partizana, po 12 su dodali Marinković, Gagić i Bandja, dok je bh. reprezentativac Amar Gegić ubacio tek poen za 4,5 minute koliko je proveo na parketu.

Kod Rusa pucački nastrojen i raspoložen bio je Jarrod Uthoff sa 25 poena i 5/5 u šutu za tri. Reynolds je dodao 16, a Scrubb 14 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi