Francuski centar pred potpisom za Mornar
Crnogorski tim je ove sezone doveo veliki broj stranaca. Na početku sezone u ekipi su bila četvorica Amerikanaca, ali ubrzo su dvojica dobila izlazne papire

Još jedno pojačanje

Francuski centar pred potpisom za Mornar

M. Šljivak

Crnogorski prvak Mornar iz Bara jako je blizu angažovanja još jednog stranca.

Nakon što su uspjeli angažovati fantastičnog Bobbyja Browna, u narednim danima bi u Bar trebao stići i francuski centar Landing Sane.

Radi se o 208 centimetara visokom košarkašu koji je većinu karijere proveo u ekipi Paris-Levalloisa, a u proteklih godinu dana promijenio je još dva tima i igrao je za Reggianu i MoraBanc Andorru.

On bi trebao dodatno pojačati centarsku liniju crnogorskog prvaka i sigurno je da će predstavljati veliko pojačanje.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Sane je odlično krenuo u novu sezonu u Francuskoj nakon što se vratio u ekpu Levalloisa i prosječno je po meču ubacivao 19 poena i imao je osam skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi