Pobjede Zvezde i Budućnosti za kraj regularnog dijela ABA lige
Foto: Twitter/ABA liga

Dobra partija Nemanje Gordića u pobjedi Podgoričana

Pobjede Zvezde i Budućnosti za kraj regularnog dijela ABA lige

Danas su odigranje zadnje dvije utakmica 22. kola ABA lige, pa samim tim i zadnje dvije utakmice reuglarnog dijela sezone u ovom takmičenju.

Ubjedljive pobjede su upisale dvije ekipe koje su kraj regularnog dijela sezona dočekale na prvoj, odnosno drugoj poziciji.

Prvoplasirana Cedevita je bez iakvih problema na svom parketu deklasirala Cibonu rezultatom 107:69.

Ubjedljive pobjeda Zvezde nije dolazila u pitanje ni u jednom trenutku, a prednost crveno-bijelih je rasla od početka, pa do samog kraja susreta.

Domaće je do pobjede vodio Ennis sa 21 poenom, dok je 18 dodao Dobrić. Kada je u pitanju Cibona, najraspoloženiji je bio Uljerević koji je ubacio 13 poena.

Poput Zvezde i podgorička Budućnost je došla do lagane domaće pobjede. Budućnost je bila bolja od FMP-a rezultatom 87:68, iako su gosti pružili nešto bolji otpor nego što je bio slučaj sa Cibonom u Beogradu.

Podgoričani su u drugom poluvremenu riješili sve dileme oko pobjednika, a do trijumfa ih je odveo odlični Ivanović koji je ubacio 19 poena. Dobru partiju u redovima pobjedničke ekipe je pružio i bh. reprezentativac Nemanja Gordić sa 16 postignutih poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Kod FMP-a se istakao Nenadić sa 17 poena na svom kontu.

Na Final Four ABA lige su se plasirali Crvena zvezda, Budućnost, Cedevita i Mornar, dok je jedini bh. predstavnik, ekipa Igokee, sezonu u regionalnom takmičenju završila na 10. mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi