Mornar u sjajnom meču slavio u Ljubljani

Važna pobjeda gostiju

Mornar u sjajnom meču slavio u Ljubljani

Košarkaši Mornara iz Bara u sjajnoj su utakmici 12.kola ABA lige savladali Cedevita-Olimpiju u Ljubljani rezultatom 93:88.

Iako je domaći tim slovio za favorita u ovom susretu, tim iz Bara predstavio se u sjajnom svjetlu te odnio veliku pobjedu iz dvorane Stožice.

Već u prvom periodu Mornar je zadao snažan udarac domaćem timu protutnjavši kroz prvu četvrtinu rezultatom 33:15. Ispostavilo se da je Mornar već tu osigurao razliku koja će za domaći tim do kraja susreta ostati nedostižna.

Iako su Ljubljančani zaigrali bolje u nastavku i počeli otapati prednost Barana do preokreta na kraju nije došlo. Na kraju je viđena i zanimljiva završnica no Mornar se u Crnu Goru vraća s velikim bodovima iz Ljubljane.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Monstruoznu partiju odigrao je Jacob Pullen koji je s 36 poena bio daleko najbolji košarkaš na terenu i najzaslužniji je za pobjedu gostiju. Whitehead je dodao 13 poena a Needham 12 za crnogorski tim.

Kod Cedevita-Olimpije najbolji je bio Jaka Blažič s 24 poena dok je 17 ubacio Amerikanac Kendrick Perry.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije