Pobjede Partizana, Mornara i Budućnosti u 2. kolu Eurocupa
Foto: Eurocup

Abaligaši sinoć sjajni

Pobjede Partizana, Mornara i Budućnosti u 2. kolu Eurocupa

Košarkaši Partizana ostvarili su sinoć prvu ovosezonsku pobjedu i to u 2. kolu Eurocupa nad talijanskom Veneziom s uvjerljivih 95:73. 

Nije ništa slutilo na to da će beogradski tim ostvariti ovako uvjerljivu pobjedu u ovom susretu.

Talijanski tim vrlo dobro se nosio s domaćinom koji nije mogao posložiti obranu pa su gostujući košarkaši na poluvrijeme otišli s minimalnom prednošću od 43:42. No zato je u 3/4 Partizan Veneziu doslovno otpuhao s parketa dobivši tu dionicu rastrčanom igrom i sjajnom obranom s čak 33:15 i već tada riješio pitanje pobjednika. Na kraju se tim Vlade Šćepanovića zaistavio na +22, a najbolji su bili Thomas s 22, Miller McIntyre s 18 i Jaramaz sa 17 koševa. Kod Venezie je Watt ubacio 16, a Bramos 11 poena.

Sjajna utakmica viđena je u Baru gdje je Mornar dočekao slavnu španjolsku Unicaju. 

Iako su gosti slovili za favorite parketom je dominirala samo jedna momčad, a to nije bila Unicaja. Sjajnom napadačkom košarkom s puno trke domaći su u prvom poluvremenu šokirali Unicaju pa je već na poluvremenu bilo ugodnih +19 za domaći tim. Do kraja su košarkaši Mornara bez većih problema iskontrolirali utakmicu i zabilježili pobjedu od 90:80. Pullen je s 24 koša bio najbolji kod domaćih, a Vranješ je dodao 16. Za goste je Brizuela ubacio 16 poena a Thompson, Diaz i Bouitelle su dodali po 11.

Drugu uzastopnu pobjedu ubilježila je Budućnost koja je u Francuskoj pobijedila Metropolitanse s 89:83.

Potražite više informacija na temu Eurocup:

Već u prvoj četvrtini Podgoričani su odjurili na 17 razlike što je, ispostavit će se, bilo ključno, jer domaći tim nije uspio dostići ovu prednost do kraja. Prijetili su Francuzi, nekoliko puta stigli na -3, ali su Crnogorci predvođeni sjajnim Reedom meč iskontrolirali do kraja i slavili vrijednu pobjedu. Upravo je Willie Reed s 22 poena bio najbolji košarkaš Budućnosti a Melvin Ejim dodao je 16.

Gray s 19 i Brown s 14 koševa bili su najbolji kod Metropolitansa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi