Može i bez Duranta: Warriorsi potvrdili da su najjači na Zapadu

Gostujuća pobjeda nad Houstonom

Može i bez Duranta: Warriorsi potvrdili da su najjači na Zapadu

U noći sa četvrtka na petak odigran je meč dvije trenutno najbolje ekipe Zapadne konferencije NBA lige. Golden State je kao gost savladao Houston rezultatom 124:114 i tako potvrdio da je, bez obzira na sve, u ovom momentu stepenicu iznad večerašnjeg rivala.

U ekipi Warriorsa nije bilo Kevina Duranta dok je Rocketsima nedostajao James Harden, a u toj konstelaciji snaga bolje su se snašli aktuelni prvaci NBA lige koji su došli do prilično sigurne pobjede.

Golden State je bolje otvorio meč, ali je Houston brzo uhvatio rezultatski priključak i velikom serijom stigao do +7 pred kraj prve dionice, koja je okončana rezultatom 37:33. U drugoj četvrtini su se dvije ekipe smjenjivale u vodstvu, ali je završnica ponovo pripala Houstonu koji je na odmor otišao s minimalnom prednošću 63:62, iako je domaći tim malo prije završetka prvog poluvremena imao +6.

U trećoj dionici ponovo je viđena ravnopravna borba, a ključni momenat, ispostavit će se, cijele utakmice desio se kada je Golden State napravio seriju 10:0 i od -7 (90:83) stigao do +3 (93:90), a s tim rezultatom se ušlo u posljednju četvrtinu.

Iskusna ekipa Warriorsa je iskoristila bolji momentum i nastavila svoju veliku seriju i vrlo brzo je imala dvocifrenu prednost (101:91). Nakon velike serije 20:1, pitanje pobjednika je praktično već bilo riješeno a gostujući košarkaši su do kraja mirno priveli posao kraju i slavili sa 124:114.

U pobjedničkom timu su se poenterski najviše istakli Curry sa 29 i Thompson sa 28 poena, ali titula igrača utakmice ipak pripada sjajnom Greenu koji je ostvario triple-double. Za 38 minuta na terenu, Green je ubilježio 17 poena, 10 asistencija i 14 skokova uz dvije ukradene lopte i jednu blokadu.

Gordon je sa 30 poena predvodio Houston, a odlični su bili Green sa 29 i Paul sa 28 poena.

Golden State je ostao vodeći tim na Zapadu sa omjerom 31-8, dok je Houston drugi sa omjerom 27-10.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi