Mulaomerović: Izdominirali smo večeras

Trener Slobode nakon pobjede

Mulaomerović: Izdominirali smo večeras

Košarkaši Slobode pobijedili su večeras na svom parketu Dynamic sa 83:67 u susretu 18. kola ABA 2 lige. 

Nakon meča na press konferenciji govorio je trener Tuzlaka Damir Mulaomerović.

"Generalno možemo biti zadovoljni sa 30 minuta. U posljednjih 10 minuta smo šansu dali nekim mlađim igračima, činjenica je da oni to nisu dobro odradili pa smo na kraju morali vraćati igrače iz prve petorke. Kod vodstva od 36 poena razlike moramo završavati susrete puno bolje, prije svega karakterom i pristupom".

"Što se tiče igre mislim da smo izdominirali večeras. Ekipa Dynamica je dosta mlada i talentovana, ni ja sam nisam očekivao da će biti u jednom momentu toliko razlike. Generalno svaka čast mojim momcima. Mislim da možemo biti zadovoljni, svaka pobjeda nam je bitna za opstanak. Igrači su malo umorni, ali eto nalazimo nekako snage i mislim da su gledatelji večeras mogli da uživaju", kazao je Mulaomerović.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Sloboda je sada pretposljednja u ABA 2 ligi sa omjerom od 5 pobjeda i 12 poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi