Vlašić: Pobjedi nećemo gledati u zube

Širokobriježanima duel dva bh. tima

Vlašić: Pobjedi nećemo gledati u zube

S. Mlaćo

U bh. derbiju 17. kola ABA 2. lige snage su odmjerili Široki i Sloboda.

Bilo je 98:90, te su domaći tako opravdali ulogu favorita.

"Nakon dobrog otvaranja i dobre energije Sloboda nas je poprilično umrtvila zonskom obranom i tu smo imali dosta problema, tako da nas je u određenom trenutku u igri držao skok u napadu. No, nećemo gledati pobjedi u zube. Za nas je ovo vrlo važna pobjeda, čestitam svojim igračima. Idemo dalje, okrećemo se prvenstvenoj utakmici protiv Mladosti", kazao je trener tima sa Pecare Hrvoje Vlašić.

Svoje viđenje utakmice dao je i trener Tuzlaka Damir Mulaomerović.

"Čestitam Širokom na pobjedi koja je potpuno zaslužena. Široki je u početku stvorio prednost, mi smo kasnije iznenadili Široki zonskom obranom. Međutim, Široki je iskoristio prednost u rotaciji, kad se utakmica odlučivala presudila je individualna kvaliteta Filipa Kraljevića i Matea Drežnjaka. Nemam što zamjeriti svojim igračima, dali su maksimum, borili se, ali i veća inspiracija i izvanserijska utakmica Kraljevića i to je bilo presudno", dodao je Mulaomerović.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Široki je trenutno na četvrtom mjestu ABA 2. lige, dok je Sloboda na 11. mjestu.

Top Komentari

Timbe
Mlaćooo fulio si sliku !!! :/
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi