Mulaomerović: MZT je blagi favorit, međutim mi ćemo biti spremni

Trener Tuzlaka pred utakmice sutra i u nedjelju

Mulaomerović: MZT je blagi favorit, međutim mi ćemo biti spremni

Utakmicom protiv skopskog MZT-a košarkaši OKK Sloboda započet će drugi dio natjecanja u ABA 2 ligi u kojem se dosad nisu pokazali u najboljem svjetlu.

Tim povodom u prostorijama tuzlanskog kluba upriličena je press konferencija na kojoj su prisustvovali trener Damir Mulaomerović i košarkaš Sani Čampara.

"Sutra igramo protiv ekipe koja je praktički pravi ABA ligaš" - otvorio je Mulaomerović konferenciju i dodao:

"Što se tiče tablice, druga su ekipa poslije Borca i imaju sjajan igrački roster. Dobro ih poznajem i mogu reći da su blagi favoriti. Međutim, mi dobro treniramo, napravili smo mini ciklus u ova tri, četiri dana tako da očekujem da ćemo energetski  biti spremni, te da ćemo odraditi jednu dobru utakmicu i pokušati iznenaditi MZT. Bilo je malih problema s ozljedama, ali se svi polako vraćaju u normalan ritam".

Dotakao se Mulaomerović i nedjeljnje utakmice s Kaknjem u okviru prvenstva BiH.

"Utakmica s Kaknjem je jako bitna za nas, rezultatski i zbog stanja na tablici. To je naš direktni rival za ulazak u Ligu 6. Apsolutno za taj susret moramo mobilizirati sve snage i poslije potrošnje koju ćemo sigurno imati sutra probati da se odmorimo i odradimo taj meč na najbolji mogući način" - naglasio je trener OKK Sloboda Damir Mulaomerović. 

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

"MZT je ekipa koja je dugo igrala ABA 1 ligu i sigurno je da imaju motiv i cilj da se tamo i vrate" - dodao je Sani Čampara i dodao:

"Mi rastemo kao tim iz dana u dan, treniramo dobro i sigurno da se nećemo predati i dat ćemo sve od sebe da dođemo do pobjede. Što se Kaknja tiče, to je utakmica koju igramo kući i ne trebamo razmišljati ni o čemu drugom nego o pobjedi, za što se moramo dobro odmoriti nakon utakmice s MZT-om" - kazao je Čampara. 

Top Komentari

crvenituzlak
Mula dovedi Musu svakako su mu svi u16 jarani u klubu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti