Neven Nikolić: Zasluženo smo slavili

Prva pobjeda Metkovca na klupi HKK Zrinjski

Neven Nikolić: Zasluženo smo slavili

HKK Zrinjski večeras je na svom parketu slavio protiv OKK Sloboda rezultatom 80:74 i prekinuo veliki i neugodni niz od 4 poraza.

Neven Nikolić, trener iz Metkovića koji je preuzeo ekipu od Tihomira Mustapića konačno je osjetio slast pobjede a nakon utakmice izjavio je slijedeće:

"Hvala na čestitkama, potpuno zasluženo smo slavili večeras" - kazao je Nikolić i nastavio:

"Odigrali smo pravu mušku utakmicu kako smo se i dogovorili u svlačionici. Ovaj tjedan smo zaista dobro trenirali i to naplatili. Moramo braniti domaći teren, ova utakmica nam je bila bitna da konačno sezonu preokrenemo u pozitivan smjer. Da smo izgubili bilo bi jako teško. Momci su pokazali želju i karakter, "potukli su se" što govori i broj primljenih poena. Po prvi put u ovoj sezoni nismo primali lagane koševe, dobro smo kontrolirali skok a na kraju nam se otvorio i šut pa pobjeda nije izostala".

U ponedjeljak igrate s Čapljinom, kakva su očekivanja od tog meča?

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Imamo dovoljno vremena da se spremimo za tu utakmicu i mislim da ćemo imati što reći i u Čapljini. Pogledao sam neke njihove susrete, iskusna su ekipa i neće nam biti nimalo lako s njihovim nešto sporijim ritmom. Pokušat ćemo to malo ubrzati i na taj način doći do pobjede" -kazao je Neven Nikolić nakon trijumfa nad Tuzlacima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije