Mulaomerović: Ova ekipa može puno bolje, ali treba malo strpljenja

Predstavljen novi trener OKK Sloboda

Mulaomerović: Ova ekipa može puno bolje, ali treba malo strpljenja

Nakon što je Josip Pandža napustio OKK Sloboda, tuzlanski klub je angažovao novog trenera. 

Tuzlanski klub će u nastavku sezone voditi bivši selektor košarkaške reprezentacije BiH, Damir Mulaomerović.

Danas je Mulaomerović i zvanično predstavljen kao novi trener OKK Sloboda.

"Kao što svi znate trenerski posao je takav, Pandža je moj prijatelj, ja dolazim u situaciji da zamijenim njega... Jučer smo imali jedan trening, nismo imali dovoljno vremena da vidimo u kakvom su stanju momci. Postoji par malih osjetnih ozljeda i neki igrači koji su ozlijeđeni - trebaće nam malo vremena da se upoznamo, da se saživimo zajedno i napravimo dobru atmosferu, da pokušamo da izađemo iz rezultatske krize. Mislim da ova ekipa sigurno ima potencijala da može bolje. S onim što sam vidio u tri utakmice koje sam gledao i analizom koju sam napravio mislim da definitivno na individualnom i timskom planu možemo puno bolje. Jednostavno, trebaće malo strpljenja", istakao je Mulaomerović, pa nastavio:

"Želio bih se zahvaliti ljudima koji su me zvali. Osjetio sam dosta pozitivne energije, od ljudi koji su moji prijatelji, sugrađani, svi Tuzlaci, koji su izrazili želju da ja dođem u ovom trenutku koji možda i nije lagan. Ja sam navikao na ovakve situacije tako da sigurno imam i želje i volje da napravim i dam ono što najbolje znam i svojom energijom donesem neki pozitivan impuls. Još jednom, hvala svim Tuzlacima. Nemojte zaboraviti, mislim da je to bitan podatak, da ove godine slavimo 100 godina postojanja kluba. Da ne pozivam navijače jer mislim da će svi doći jer mi kao grad volimo, živimo sve te sportove. Mislim da bi ovu godinu trebali napraviti onako pravom slavljeničkom, da svi dođemo, vidimo i uživamo na terenu i da radimo ono što najbolje znamo".

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Nadam se da će ta energija i sve ostalo ići ubrzano jer nemamo puno vremena, utakmice su odmah", istakao je Mulaomerović.

Prvi protivnik za Mulaomerovića na klupi Slobode je Široki Brijeg.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi