Težak poraz Slobode u Cetinju

Lovćen slavio lakše od očekivanog

Težak poraz Slobode u Cetinju

E. Čaušević

Košarkaši tuzlanske Slobode večeras su poraženi u gostima protiv Lovćena iz Cetinja sa 97:74 u meču 9. kola ABA lige 2.

Sloboda je doživjela sedmi poraz ove sezone, te je ostala na pretposljednjem mjestu. Tuzlanski klub nalazi se u veoma turbulentnom periodu nakon što je ostavku pondio trener Josip Pandža.

Tuzlake je večeras s klupe vodio Adnan Žunić, ali Sloboda nije pružila baš najbolju partiju. Lovćen je od prve minute bio bolji na terenu, te su nakon prve dionice imali prednost od 34:17.

Domaći su čuvali ovu prednost veoma dobrom igrom, te se na pauzu otišlo kod rezultata 60:38 za Lovćen. Sloboda je u nastavku igrala samo da izbjegne katastrofu. Lovćen je u finišu malo popustio gas, te je na kraju slavio sa 23 poena razlike rezultatom 97:74.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Hadžibegović sa 26 poena, dok je Popović dodao 18. U ekipi Slobode istakao se Janjić sa 16 poena.

ABA liga 2, 9. kolo:

Lovćen - Sloboda 97:74 (34:17, 26:21, 24:13, 13:23)

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Lovćen: Latković 5, Pavić 8, Mićović, Hadžibegović 26, Vrbica 4, Parača, Kovačević 6, Lopičić 4, Popović 18, Đukanović 11, Darbaidze 5, Rakočević 10.

Sloboda: Andelija, Gregg 9, Jakupović 8, Janjić 16, Dedajić 9, Čerkezović 12, Čampara 4, Krajinić, Manjgafić 11, Pressley 5, Omerović.

Promo

Top Komentari

Alfred
Aide, Podnesi ostavku!
4 2
K79
naravno da je sramotna najskuplji tim u domaćoj ligi poslije igokee a izgledaju smiješno na terenu !
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi