Mulaomerović: Prvenstveno hvala mojim igračima, a onda i navijačima

Velika pobjeda Slobode u Mejdanu

Mulaomerović: Prvenstveno hvala mojim igračima, a onda i navijačima

Sloboda je večeras u Mejdanu u 21. kolu ABA 2 lige savladala Rogašku, rezultatom 81:79.

Bila je to četvrta vezana pobjeda Slobode u regionalnom takmičenju - kojom je praktično osiguran opstanak.

Nakon utakmice kratko je govorio trener Slobode Damir Mulaomerović.

"Prije svega bih se zahvalio svojim igračima, nije bilo lako. Onda bi zahvalio navijačima koji su popunili dvoranu i večeras doprinijeli, pogotovo u kritičnim momentima, na kraju kada se lomio rezultat... ponosan sam na moje igrače i način na koji su igrali, nije bilo lako pogotovo jer je ulog veliki i što smo znali da pobjeda donosi ovaj dio opstanka. Nije im bilo lako, utakmica je bila prava "abaligaška". Dobili smo dobru ekipu, ekipu koja ima najviše pobjeda u gostima", izjavio je Mulaomerović, pa nastavio:

"Mislim da je utakmica bila sjajna za gledati. I ja i moj kolega na drugoj strani smo pokušali sve, tako da nije bilo nekih tajni. Na kraju je možda presudila ta naša veća želja. Drago mi je što smo na kraju, u svakom momentu, bili umorni, ali racionalni. Čampara je stvarno dobro vodio ekipu, 40 minuta, izdržao je veliku utakmicu, ali mislim da su i svi ostali bili odlični. Ovo je pobjeda tima, svi koji su bili na terenu, bili su fantastični. Još jednom se zahvaljujem publici, bilo je sjajno biti u Mejdanu, voditi ekipu."

Potom se kratko obratio i trener Rogaške, Damjan Novaković.

"Moram reći da mi je drago što sam nakon 12 godina ponovo u Mejdanu, posljednji put sam tu bio kao trener Laškog. Fenomenalna atmosfera u Tuzli, koja ima tradiciju košarke. Mislim da su gledatelji uživali u današnjoj utakmici", izjavio je Novaković.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

"Sa druge strane, mi smo doživjeli poraz i poslije poraza nikada nista sretni... Mi smo od 12-13 januara u velikim problemima sa povredama, bolestima i tek smo sada uspjeli odigrati u kompletnom sastavu", nastavio je trener Rogaške.

"Nismo uspjeli ući u play-off, mislim da smo zaslužili, ali viša sila je odlučila. Već sam pomenuo te kadrovske proboleme", poručio je Novaković.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi