Španci idu kući: Poznati su parovi četvrtine finala Mundobasketa!
FOTO: FIBA

Uzbuđenja dostižu vrhunac

Španci idu kući: Poznati su parovi četvrtine finala Mundobasketa!

Haris Zilić

Odigran je i posljednji duel drugog kruga Mundobasketa. U grupi L za direktan plasman u nokaut fazu igrale su selekcije Španije i Kanade. Na kraju utakmice slavlje Kanade rezultatom 88:85 . Španija koja je aktuelni prvak Evrope ide kući prije nokaut faze što je svakako udarac za Furiju.

Prva četvrtina je prošla u egalu 21:21, a u drugoj četvrtini Španci su bili malo bolji i odlaze na poluvrijeme sa +10 (48:38).

Treći period ponovo priapda Špancima koji odlaze i na +12, ali Kanada se vraća u posljednjoj četvrtini.

Sjajna igra Kanađana u posljednjoj četvrtini i 1:32 do kraja rezultat je bio 78:77 za Španiju i ušli smo u dramatičnu završnicu.

U sjajnoj završnici bolje su se snašli Kanađani i slavili rezultatom 88:85 nakon velikog preokreta u posljednjem periodu.

Oglasi

Kod Španije prvo ime bio je Willy Hernangomez sa 25 poena i šest skokova, Santiago Aldama je ubacio 20 poena.

U redovima Kanade nezaustavljiv je bio Shai Gilgeous-Alexander sa 30 poena i sedam asistencija, odličan je bio i Dilon Brooks sa 22 poena.

Nakon ovog meča poznati su i svi parovi četvrtine finala Mundobasketa, a sastaju se:

Srbija - Litvanija

SAD - Italija

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Njemačka - Latvija

Slovenija - Kanada

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi