Srbi ponizili protivnika i otišli u četvrtfinale Svjetskog prvenstva

Dominikana razbijena

Srbi ponizili protivnika i otišli u četvrtfinale Svjetskog prvenstva

Midhat Šljivak

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva nakon što je danas deklasirala Dominikansku Republiku rezultatom 112:79.

Srbija će igrati nokaut fazu Svjetskog prvenstva. Izabranici Svetislava Pešića u direktnom duelu su savladali Dominikansku Republiku i to veoma uvjerljivo 112:79.

Orlovi su vodili od prve do posljednje sekunde ovog meča. Već na samom otvaranju su izrešetali koš protivnika i nakon deset minuta igre bilo je 14 poena prednosti, 29:15.

Dominacija srpskih košarkaša nastavljena je i u drugoj dionici. Prednost je konstantno bila oko 20-ak poena, a na odmor Srbija odlazi s plus 21, 56:35.

Oglasi

Nije se tim Svetislava Pešića zaustavljao ni u nastavku. Dominikanska Republika nije imala apsolutno nikakve šanse da se vrati u meč.

Prednost nakon treće dionice narasla je na ogromnih plus 34 (87:53), NBA zvijezda Karl-Anthony Towns nije mogao ništa sam protiv raspoloženih Srba, pa je razlika u jednom trenutku išla i na 38 poena tokom posljednje četvrtine.

Nije međutim Srbija smanjila gas već je nastavila gaziti rivala. Na kraju su slavili s 33 poena prednosti, ali kao drugoplasirani tim iz grupe idu u četvrtfinale.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Bogdan Bogdanović je s 20 poena predvodio Srbiju do trijumfa, dok je s druge strane Karl-Anthony Towns meč završio s 25 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi