Srbija razbila Kinu!
FOTO: FIBA

Ubjedljiv start na Mundobasketu

Srbija razbila Kinu!

Haris Zilić

Košarkaška reprezentacija Srbije na siguran i ubjedljiv otvorila je nastup na Munodbasketu kojem su domaćini Japan, Filipini i Indonezija. U prvom kolu grupe B izabranici Svetoslava Pešića deklasirali su Kinu rezultatom 105.63.

Od samog početka utakmice Srbije je nametnula svoj ritam igre i nije dozovlila Kinezima da pomisle na bilo kakvo iznenađenje.

Prvu četvrtinu Srbija je dobila rezultatom 25:14, a na poluvremenu su imali prednost od 21 poena razlike (55:34).

U drugom poluvremenu Srbija je malo spustila gas, ali dovoljno da prednost još naraste i da se rutinski meč privede kraju do konačnih 105.63.

Iako su bez Nikola Jokića u Srbiji vjeruju da njihova selekcija može daleko na Mundobasketu, a ubjedljiva igra u prvom sigurno će biti vjetar u leđa za nastavak prvenstva.

Oglasi

Srbija je u duelu protiv Kine bila raznovrsna u napadu. Bogdan Bogdanović je susret završio sa 14 poena kao i Vanja Marinković, Dušan Ristić je ubacio 13, Nikola Milutinov je postigao 11 poena, Aleksa Avramović je pored svog imena upisao deset poena. Sve igrače je koristio u rotaciji selektor Pešić i svi su se upisali u strijelce

Kod Kineza izdvojio se Rui Zhao sa 17 poena, dvocifren je bio i Qi Zhou sa 12 poena i pet skokova.

U drugom kolu grupe B Srbija igra derbi grupe protiv Portorika dok će Kina tražiti prvi trijumf protiv Južnog Sudana.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Upravo su Portoriko i Južni Sudan u prvoj utakmici grupe B odigrali najdramatičniji susret u dosadašnjem toku prvenstva.

Nakon produžetaka i velike drame slavio je Portoriko rezultatom 101:96, dok se Južni Sudan pokazao koo veoma nezgodna ekipa, iako je država osnovana tek 2011. godine očigledno da imaju vrlo dobru košarkašku reprezentaciju.

Top Komentari

mrkva
Sramotno je svjetsko. Pa BIH je jaca od 90% reprezentacija. Sad ce mjesec dana Srbija biti u vijestima.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi