Žrijeb Mundobasketa 29. aprila, poznati svi učesnici
Mundobasket se igra ove godine na dalekom istoku.

Bosne i Hercegovine neće biti

Žrijeb Mundobasketa 29. aprila, poznati svi učesnici

E. Ganibegović

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u košarci su završene u svim kontinentalnim zonama. Poznati su svi učesnici i datum žrijeba.

Svjetsko prvenstvo u košarci održat će se u Japanu, Indoneziji i na Filipinima od 25. augusta do 10. septembra ove godine, a poznati su svi učesnici. 

Završene su kvalifikacije u svim kontinentalnim zonama, a najviše sudionika daje Evropa. To su: Crna Gora, Litvanija, Latvija, Grčka, Njemačka, Gruzija, Srbija, Finska, Francuska, Italija, Slovenija i Španija.

Azija i Okeanija: Japan, Jordan, Liban, Novi Zeland, Filipini, Australija, Kina i Iran.

Afrika: Zelenortska ostrva, Južni Sudan, Obala Slonovače, Egipat i Angola. 

Sjeverna i Južna Amerika: Porto Riko, Dominikanska republika, Venecuela, Meksiko, Kanada, Brazil, SAD i Kanada. 

Oglasi

Žrijeb je zakazan za 29. april ove godine, a održat će se na Filipinima, koji je jedna od tri domaćina prvenstva uz, dakle, Indoneziju i Japan. 

Podsjetimo, u finalnom dijelu kvalifikacija nastupila je i Bosna i Hercegovina, te imala šansu do posljegnjeg kola, no Halilovića i društvo nećemo gledati na smotri najboljih selekcija svijeta.

U posljednjem kolu trebao nam je trijumf u Mađarskoj uz pobjedu Češke u Crnoj Gori, no desili su se suprotni ishodi na obje utakmice i ostali smo bez plasmana.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Iz naše grupe na Mundobasket su se plasirali Francuska, Litvanija i Crna Gora. Zanimljivo, slavili smo trijumfe protiv dvije od te tri selekcije, Francuske i Crne Gore.

Nažalost, visoki poraz od 19 razlike u Podgorici nas je koštao toga da u posljednjem kolu sami odlučujemo o svojoj sudbini, jer da je tako bilo, ne sumnjamo da bi rezultat protiv Mađarske u posljednjem kolu bio drugačiji. 

Top Komentari

HamzaVojvoda
Ma haj ba bice drugi put ne mora se stalno ic po tim paradama
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi