Mural posvećen Giannis Antetokounmpou išaran nacističkim obilježjima!

Nije prvi put da 'Greak Freak' doživljava ovakve stvari

Mural posvećen Giannis Antetokounmpou išaran nacističkim obilježjima!

Mural posvećen najboljem grčkom košarkašu Giannis Antetokounmpu u Ateni uništen je od strane vandala.

Ustvari, moglo bi se bolje reći da je grafit uništen od strane osoba koje simpatiziraju nacizam budući da su na grafitu napravljenom u čast najkorisnijeg igrača NBA lige prošle sezone, nacrtali svastike, simbol Hitlerove nacističke Njemačke.

Takođe, na zidu su napisali i “SS” i u potpunosti išarali lice 'The Greak Freaka'

Ovo nije prvi put da MVP NBA lige proživljava ovakve užasne situacije.

Naime, poslije izbora za najboljeg košarkaša Europe za 2018. godinu na košarkaškom terenu u Sepoliji u Ateni gdje je Giannis odrastao osvanula je ova poruka:

"Da nije u NBA ligi, možda bi bio mrtav u policijskoj upravi" - napisano je na terenu.

Ova brutalna poruka upućena je vlastima Grčke, pošto je 34-godišnji imigrant iz Nigerije Ebouka Mamasubek preminuo u upravi policije 8. februara ove godine. Zvanično Ebuka je preminuo zbog upale pluća, međutim prema navodima iz Grčke, Ebuka je podlegao povredama, nakon što ga je policija brutalno pretukla.

Promo

Top Komentari

Keno
Hoce to grci tako kao njihova braca. Primitivci
3 0
Penderinos
Koumpo je najbolji
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi