Murray i Jokić slomili Lakerse - Nuggetsi vodi 2:0

Finale Zapadne konferencije

Murray i Jokić slomili Lakerse - Nuggetsi vodi 2:0

Edmir Škorić

Košarkaši Denver Nuggetsa pobijedili su Los Angeles Lakerse sa 108:103 u drugoj utakmici finala Zapadne konferencije.

Denver je u drugoj utakmici finala Zapada ostvario drugu pobjedu i ima 2:0 proti gostiju iz Los Angelesa.

Lakersi su bolje ušli u meč serijom 6:0, a na kraju prve četvrtine bilo je 27:27, da bi potom u drugoj dionici LeBron James i društvo uspjeli da se odmaknu na za njih maksimalnih +11. Do odlaska na odmor, Denver je smanjio, pa je bilo 48:53.

I tokom treće četvrtine je Lakers imao +11 (57:68), a na kraju iste samo tri poena prednosti, pošto je vodio 79:76 pred odlučujućih 12 minuta meča. Denver je mnogo bolje odigrao finiš i na kraju ostvario veliku pobjedu.

Briljirao je Jamal Murray sa 37 poena, 10 skokova i pet asistencija, dok je Nikola Jokić došao do novog triple-doublea ubacivši 23 poena uz 17 skokova i 12 asistencija. Dvocifrene učinke u pobjedi domaćeg tima ostvarili su Porter sa 16, Brown sa 12 i Gordon sa 10 poena.

LeBron James je na suprotnoj strani ubacio 22 poena uz 9 skokova i 10 asistencija, dok je Reaves također imao 22 poena, Hachimura 21, a Anthony Davis 18 uz 14 skokova. Dvocifren je još bio Russell sa 10 poena.

Denver je odradio sjajno posao kod kuće u prva dva meča, s tim da je oba puta tijesno došao do pobjede, a sada se serija seli u Los Angeles.

U finalu Istoka sastaju se Boston i Miami, a Celticsi su pretrpjeli poraz kod kuće u prvoj utakmici od Heata, dok se druga igra u noći sa petka na subotu, također u Bostonu, nakon čega će se 22. i 24. maja igrati mečevi u Miamiju.

Otpali su već neki favoriti, a u velikom finalu bismo mogli gledati NBA klasik, bez obzira ko se tamo nađe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi