Nevjerovatni Jokić opet izvodio čuda: Davisa učinio bespomoćnim, a Jamesa poslao u penziju

Srbin odigrao jednu od najboljih utakmica u karijeri

Nevjerovatni Jokić opet izvodio čuda: Davisa učinio bespomoćnim, a Jamesa poslao u penziju

Admin Čaušević

Nikola Jokić je spremniji nego ikad za osvajanje svog prvog NBA prstena u karijeri. Prvi susret finala Zapadne konferencije između Denver Nuggetsa i LA Lakersa donio je pobjedu domaćina 132:126 uz triple-double srbijanskog asa.

Tokom većeg dijela domaći su imali prednost, a na startu treće dionice su otišli na +20 (86:66). Ipak, Lakersu su s vratili i završnica je bila egal.

Ipak, da ne od kusura ne naprave veresiju pobrinuo se čudesni Jokić koji je ponovo bio maestralan u ključnim momentima.

Kada se lomio rezultat Jokić je oduzeo loptu LeBronu Jamesi. Navijači Nuggetsa kao i srbijanske zvijeze su likovali s porukama da je čuveni Amerikanac poslan u penziju.

I tokom utakmice Jokić je pogodio nevjerovatnu trojku sa zvukom sirene preko Anthonyja Davisa, a njegova reakcija je bila nevjerovatno hladnokrvna. Svi bi se u ovom slučaju radovali, ali ne i sjajni centar.

Oglasi

Na kraju je Jokić meč završio sa učinkom od 34 poena 21 skokom i 14 asistencijašto mu je već šesti triple-double u doigravanju ove sezone.

S ovim učinkom Jokić je postao prvi košarkaš u historiji NBA lige sa više od jedne utakmice u play offu sa minimalnim učinkom 30 p, 20 s, 10 a.

"Znali smo da će se vratiti u jednom trenutku. To je težak tim, a pobjeda sa jedan ili 20 razlike u ovo doba godine, nema razlike. Pobjeda je pobjeda", rekao je Jokić nakon meča.

"Imali smo uspone i padove. U prvom poluvremenu smo kontrolisali igru. Kontrolisali smo sve. Tempo igre, odbranu, skok. A u drugom smo sve to izgubili. Lakersi su zaista dobra ekipa, a mi smo u drugom poluvremenu izgubili ono što nas je krasilo u prvom."

Kod Lakersa zaista fantastičan sa 40 poena i 10 skokova je bio Anthony Davis, dok je James bio na asistenciju od triple-double učinka (26 p, 12 s, 9 a).

Drugi meč serije se igra u noći sa četvrtka na petak. Domaćin će ponovo biti Nuggetsi.

Top Komentari

Gaston
Polako kad budeš silazio sa tog srpskog k.urca kojeg jašeš.
3 0
Zax
Bravo institucijo,stvarno respekt za komsije imati dvojicu superstarova u kosarci i tenisu je za nepovjerovati.Koliko Amerika ulaze u tenis i kosarku i dodju dva srbina i pometu konkurenciju.Aferim komsije
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi