Jamal Murray: Želim biti najbolji igrač na svijetu, to je moj cilj
FOTO - EPA

Jamal Murray: Želim biti najbolji igrač na svijetu, to je moj cilj

A. Beganović

Sjajni košarkaš Denver Nuggetsa, Jamal Murray, istakao je za američke medije da je njegov cilj postati najbolji košarkaš svijeta.

Iza 23-godišnjeg playmakera je sjajna sezona. Sa Denverom je došao do finala Zapadne konferencije u kojem su poraženi od novih NBA prvaka Los Angeles Lakersa, a njegove brojke su impresivne.

Prosječno je po meču bilježio 26.5 poena, 6.6 asistencija i 4.8 skokova, a košarkaški stručnjaci su uvjereni da će u idućoj biti još bolji.

"Oduvijek sam znao da ću biti ovdje u NBA, ali sada mi je cilj postati najveći. Želim biti najbolji igrač svijeta. To je moj cilj i moj san. Znao sam da sam uvijek imao talenta, ali to mi daje još veći motiv da znam da imam šanse postati najbolji na svijetu”, rekao je Murray.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi