Spektakularna noć Džanana Muse!

Fenomenalna utakmica bh. košarkaša

Spektakularna noć Džanana Muse!

Midhat Šljivak

Košarkaši Real Madrida pobijedili su kao gosti Armani Milano u 6. kolu Eurolige. Bilo je 83:77 u korist Kraljeva iz Madrida, a briljirao je ponovo reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa koji je večeras ubacio 25 poena.

Real Madrid je savladao Armani u Milanu u 6. kolu Eurolige, a vjerovatno najbolju partiju ove sezone, u kojoj igra zaista odlično, pružio je bh. košarkaš Džanan Musa.

Džanan je odlično ušao u meč. Ubacio je osam poena u prvoj dionici, Real je kontrolisao rezultat, a nakon deset minuta igre bilo je tri poena prednosti u korist Kraljeva (23:20).

Iako je Musa bio veoma raspoložen trener Reala Jesus Mateo poprilično ga je dugo držao na klupi, ali kada god je bio na terenu Džanan je pravio ogromnu razliku u korist svog tima.

Njegov izlazak donio je i preokret u korist domaćina. Odličnom završnicom prvog poluvremena Armani dolazi do prednosti i odlazi vodstvom na odmor, 50:47.

Međutim, nastavak utakmice pripada Džananu Musi. Bh. košarkaš je bio nezaustavljiv po domaće igrače i Real je na njegovim krilima nakon 30 minuta igre ponovo stekao prednost i imao je šest razlike, 67:61.

Oglasi

Nevjerovatni Musa nastavio je rešetati koš Armanija i u posljednjoj dionici. Domaći nisu imali nikakvog rješenja za njega i bh. reprezentativac bio je čovjek odluke.

Real je na kraju poprilično lagano došao do trijumfa, a Musa je još jednom potvrdio da je postao istinska klasa od košarkaša.

Džanan je za 31 minut na parketu ubacio 25 poena. Bio je bez promašaja u šutu za dva (4/4), a ubacio je pet trojki iz osam pokušaja. Ovom učinku naš košarkaš dodao je po pet asistencija i skokova i na taj način je dodatno uljepšao večerašnju spektakularnu predstavu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kod Reala Mario Hezonja je ubacio 15 poena, a kod Armanija je najefikasniji bio Kevin Pangos s 21 ubačenim poenom.

Nakon ove utakmice Real Madrid je na omjeru od tri pobjede i tri poraza, a isti takav učinak ima i njihov večerašnji rival.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Noone
Ovakav treba da bude konto i ovakva igra kad se kaže da je bio najbolji na utakmici.. A ne, prvi strijelac tima 13 poena.. a ostali dali 10 i 11.. Još da ovaj trener ima imalo mozga da ga bar jednom ostavi u igri kad ga ide, davao bi glat preko 30
12 2
King_Kenny
...bravo,tako se igra...pokazuje da je odlicno pojacanje,mada ova ekipa treba boljeg trenera ako misle nesto napraviti u Europi...
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi