Musa ponovo zablistao

Sjajan nastup bh. košarkaša

Musa ponovo zablistao

M. Šljivak

Košarkaši Cedevite poraženi su večeras na gostovanju kod Mega Leksa rezultatom 100:93, a sjajan meč je za zagrebački tim odigrao Džanan Musa.

Gosti su dobro ušli u meč. Dominirali su u prvoj dionici, te su nakon deset minuta igre imali plus sedam, 24:17.

Ipak, potpuno su pali u finišu drugog perioda. Džanan Musa je igrao sjajnu dionicu, a li ga saigrači nisu pratili, pa je Mega došla do preokreta i na odmor su otišli sa poenom prednosti, 47:46.

Mega je vodila i u nastavku. Cedevita je međutim uspijevala održavati priključak i nisu dozvoljavali da se domaći tim previše odvoji.

Imala je Mega tri poena prednosti nakon 30 minuta igre (72:69), a u završnoj dionici prava drama.

Jacob Pullen je održavao Cedevitu u igri. Pogađao je apsolutno sve, ali su gosti pravili i dosta grešaka. Koristio je to domaći tim. Na kraju su uspjeli da prelome meč u svoju korist i da dođu do pobjede.

Kod Cedevite je fantastičan bio Džanan Musa. Mladi bh. košarkaš je na parketu proveo 22 minuta, te je ubacio 14 poena uz šest skokova. Pullen je predvodio Cedevitu sa 25 poena, dok su kod domaćih Luwawu-Cabarrot i Janković ubacili po 18 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Nemanja Gordić je susret završio sa osam poena i pet asistencija.




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi