Musi i Stipanoviću Kup Hrvatske

Cedevita pobijedila Cibonu

Musi i Stipanoviću Kup Hrvatske

M. Šljivak

Košarkaši Cedevite osvajači su Kupa Harvatske za 2018. godine. Oni su u večerašnjem finalu pobijedili velikog rivala Cibonu rezultatom 86:74 i trofej "Krešimir Ćosić" je ponovo u njihovom vlasništvu.

Cibona je bolje ušla u ovu utakmicu. Igrali su jako dobro u prvih deset minuta nakon kojih su stvorili sedam poena prednosti, 14:21.

Međutim, ostatak meča pripada Cedeviti. Do poluvremena su napravili preokret i na odmor su otišli sa pet poena prednosti, 41:36.

Nastavak također donosi bolju igru ekipe Jurija Zdovca. Uspjeli su slomiti otpor velikog rivala i na kraju su došli do trofeja.

Džanan Musa je bio drugi strijelac Cedevite u ovom meču sa 12 poena, dok je Andrija Stipanović ubacio osam. Briljirao je Will Cherry sa čak 31 poenom.

Kod Cibone Josip Bilinovac je ubacio 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi