Cedevita u finalu, Stipanović dobar, Musa nije bio posebno raspoložen

Kup Krešimira Ćosića

Cedevita u finalu, Stipanović dobar, Musa nije bio posebno raspoložen

Edmir Škorić

Košarkaši Cedevite prvi su finalisti ovosezonskog Kupa Krešimir Ćosić, pošto su u polufinalu u Zadru teže od očekivanog svladali Zabok sa 66:59.

Cedevita juriša peti uzastopni trofej Kupa Hrvatske, a u sedmo vezano finale se plasirala nakon dramatične završnice i protiv autsajderske ekipe Zaboka.

Zagrepčani su očigledno potcijenili rivala na početku meča, pa je Zabok bolje krenuo, ali je Cedevita ipak na kraju iskoristila ulogu favorita i došla od pobjede.

U drugom finalu igraju Zadar i Cibona, a finale je na programu od 18 sati u subotu.

Filip Krušlin sa 19 i Will Cherry sa 13 koševa bili su najefikasniji kod Cedevite, dok su Zabok predvodili Petar Marić sa 17 ubačaja i igrač Cedevite na posudbi u Zaboku Lovro Buljević sa 14 poena i osam skokova.

Inače, bh. košarkaš Džanan Musa je za 26 minuta ubacio tek četiri poena uz četiri skoka i jednu asistenciju, a Andrija Stipanović je za 29 minuta ubacio 12 poena i tome dodao sedam skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi