Musić: Pokazali smo da smo najkvalitetnija ekipa trenutno, cilj je titula
Maestralna Danira Musić bila je nadomak triple-doubla

Sjajna košarkašica Banovića za SportSport.ba nakon velike pobjede

Musić: Pokazali smo da smo najkvalitetnija ekipa trenutno, cilj je titula

E. Dindić

U sinoćnjem velikom derbiju bh. ženske košarke u fantastičnoj atmosferi domaća ekipa RMU Banovići savladala je rezultatom 82:63 ekipu Play Offa iz Sarajeva i tako nastavila niz bez poraza. Izabranice Gorana Jurčenka od prvog minuta susreta pokazale su da su trenutno bolja ekipa, i pobjeda nije dolazila ni u jednom trenutku. 


Maestralna u ovom susretu bila je krilni centar domaće ekipe Danira Musić koja je susret završila sa 17 poena,17 skokova i 9 asistencija. Dominirala je na obije strane parketa i bila nerješiva enigma za obranu gošći iz Sarajeva.

Dan nakon velike pobjede, i kada su se impresije slegle, za SportSport.ba ova sjajna košarkašica prokomentarisala je susret.

"Što se tiče same utakmice, moram da priznam da je ovo za nas bio veliki izazov. U ovom susretu smo nastupili bez iskusne Emine Demirović, koja je jednostavno prevaga na svakom susretu. Isto tako moram da dodam da sam ponosna na svoje suigračice koje su se borile zajedno od prvog do posljednjeg minuta i na kraju smo zasluženo ostvarile pobjedu. Moram da napomenem da smo drugo poluvrijeme igrale bez trenera, koji je morao da napusti klupu zbog dvije tehničke greške, ali koji je naša najveća podrška u svemu. Mi polako ali sigurno idemo ka ostvarenju našeg cilja, a to je titula prvaka Bosne i Hercegovine, bez koje smo ostale prije dvije sezone.", rekla je Musić te nastavila:

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

"Pokazujemo iz kola u kolo da smo najkvalitetnija ekipa, i da jednostavno želimo da donesemo titulu u naš grad. Moram da se zahvalim našoj publici koja je u svakom susretu, naš šesti igrač i zaista je milina igrati u takvoj atmosferi. Disciplina na treningu, poštovanje trenera i srce na teren uvijek će dati dobar rezultat", završila je Musić.

Podsjetimo košarkašice RMU Banovića dominiraju ove sezone u bh.ligi i trenutno imaju savršen skor od 15 pobjeda bez pretrpljenog poraza. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi