Na aukciji se prodaju dresovi koje je nosio Kobe, koštaju pravo malo bogatstvo

Na aukciji se prodaju dresovi koje je nosio Kobe, koštaju pravo malo bogatstvo

E. Škorić

Samo lijepe uspomene ostaju na Kobea Byanta, koji je zajedno s kćerkom poginuo u nesreći koja se dogodila prije mjesec dana.

U teškoj helikopterskoj nesreći u Kaliforniji poginuo je jedan od najboljih košarkaša svih vremena, a imao je 41 godinu. Njegova kćerka Gianni (13) također je smrtrno stradala.

Svakodnevno američki mediji pišu o Bryantu, čiji trag se nikada neće izbrisati, a danas je objavljeno kako Aukcijska kuća Julien prodaje dresove slavnog košarkaša, pa čak i njegov otisak dlana iz poznatog Kineskog kazališta.

Kobe je bio petostruki NBA prvak s Lakersima, a u mirovinu je otišao 2016. godine, da bi godinu dana kasnije Lakersi povukli brojeve 8 i 24 koje je on nosio.

Dres s brojem 8 koji je nosio u finalu 2000. protiv Indiane procjenjuje se od 9.000 do 18.000 eura.

U prodaji će biti i njegov dres s brojem 24 iz sezone 2006/07, bar tenisica s potpisima i mnogo toga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi