Najavljen 4.memorijal "Sabit Hadžić"

Održana press konferencija

Najavljen 4.memorijal "Sabit Hadžić"

S. Mlaćo
Danas u prostorijama hotela Hills održana je press konferencija povodom 4. međunarodnog memorijalnog turnira "Sabit Hadžić".

Prisutnim medijima obratili su se direktor Sparsa Nermin Selimović, šef stručnog štaba Zoran Kaščelan i kapiten naše ekipe Almir Hasandić.

Medijima se prvi obratio direktor Nermin Selimović

"Prije svega iskoristio bih priliku da vas pozdravim u ime Košarkaškog kluba Spars. Današnja press konferencija je prva pred početak sezone i prije svega 4. memorijalnog turnira "Sabit Hadžić" koji se održava 24. i 25.09. na Ilidži pod pokroviteljstvom turističke zajednice Kantona Sarajevo, Opštine Ilidža i Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo. Što se tiče sezone novina je da smo od sezone 2021/22 sa trenažnim proceom i odigravanju svih utakmica na Ilidži uz podršku Općine Ilidža, tako da će Spars sve svoje utakmice u Prvenstvu BiH i treći turnir ABA 2 lige organizovati na prosotru Opštine Ilidža. Tim je u odnosu na prošlu sezonu dosta izmijenjen. Sigurno će trebati vremena da se sve uklopi i da će momci dati sve od sebe. Očekujemo isto tako dobre rezultate koje smo imali prethodnih godina. Na ovogodišnjem četvrtom po redu memoijalnom turniru učestvuju četiri ekipe KK Sutjeska Nikšić, KK Zlatibor Čajetina i OKK Čelik Zenica."

Nakon direktora Nermina Selimovića medijima se obratio i šef stručnog štaba Zoran Kaščelan.

"Zahvaljujem se na dolasku svim medijima i iskreno vas pozdravljam. Kao što je rečeno OKK Spars u novu sezonu ulazi sa znatno izmijenjenim sastavom. Osvrnuo bih se prije svega na prošlu sezonu i čestitam upravi kluba i igračima na izuzetnoj sezoni u Prvenstvu BiH i ABA 2 ligi. Ove sezone tim je izmijenjen i nadam se da ćemo u pripremnim utakmicama kao i ovaj 4. međunarodni memorijalni turnir iskorisiti da se ekipa dobra uigra. Konkretno što se tiče turnira Sabit Hadžić, mi smo zadovoljni jer će učestvovati tri ABA 2 ligaša. Kvalitet turnira će biti na dobrom nivou. Vjerujem da ćemo nakon ove dvije utakmica imati sliku kakav kvalitet posjedujemo. Ubrzo počinje ABA 2 liga, znamo raspored i trebamo iskoristi što bolje vrijeme koje imamo da se maksimalno spremimo za nadolazeće utakmice".

Svoja očekivanja na turniru iskazao je i kapiten Sparsa Almir Hasandić.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Iskoristio bi priliku da vas i ja pozdravim. Ovim putem bih se zahvalio ekipama Sutjeske, Zlatibora i Čelika na izdvojenom vremenu i učešću na 4. memorijalnom turniru "Sabit Hadžić". Nadamo se fer, korektnoj i prije svega sportskoj atmosferi a takođe i druženju".

Takođe treba istaći da će finalni susret turnira koji je na rasporedu u 25. 09. u 17:00 sati direktno prenositi BHRT.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi