Najbolji igrač Partizana mora na operaciju nosa

Zagorac se povrijedio na treningu

Najbolji igrač Partizana mora na operaciju nosa

Košarkaški klub Partizan će na sutrašnjoj utakmici protiv Zenita iz St. Petersburga biti lišen usluga svog najboljeg igrača - Radeta Zagorca.

Zagorac je na treningu imao jedan neprijatan sudar sa saigračem Gagićem iz kojeg je izvukao deblji kraj jer mu je nastradao nos.

U pitanju je nešto ozbiljnija povreda jer će Zagorac morati na operaciju koja je zakazana za sutra, a to znači da će propustiti putovanje u Rusiju i duel sa Zenitom u okviru Eurocupa.

Nije poznato koliko bi Zagorac trebao izbivati sa parketa, ali se u Partizanu nadaju da bi sa maskom mogao zaigrati na narednoj utakmici ABA lige protiv Budućnosti, a najkasnije sljedeće sedmice kada je na rasporedu derbi sa Crvenom zvezdom.

Potražite više informacija na temu Eurocup:

Rade Zagorac ove sezone u ABA Ligi postiže 15,8 poena po utakmici, dok mu je prosjek u Eurocupu 12 poena po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi