Najbolji slobodni agenti ovog ljeta: Lista je zastrašujuća!
(Foto: EPA)

Mnogi će imati nove klubove

Najbolji slobodni agenti ovog ljeta: Lista je zastrašujuća!

M. Šljivak

Mnoge NBA zvijezde mogle bi ovog ljeta promijeniti tim.

Lista slobodnih agenata ove sezone je zaista impresivna, a veliki broj njih će sasvim sigurno obući novi dres.

Naravno, najveća zvijezda među slobodnim igračima je Kevin Durant. Iako zbog teške povrede Ahilove pete neće igrati kompletnu sezonu, Durant će biti veoma tražen na tržištu, a kao favoriti za njegov potpis slove Brooklyn Netsi i New York Knicksi.

Pored duranta najveću pažnju privlači MVP finala Kawhi Leonard. Ipak, prema nekim informacijama on će ostati u Toronto Raptorsima još jednu sezonu, iako to apsolutno niko nije očekivao.

Šampionska titula Raptorsa je apsolutno sve promijenila i Leonard prema svemu sudeći neće napuštati kanadski tim.

Golden State Warriorsi bi pored Duranta mogli ostati bez još dvojice članova velike petorke. Slobodni igrači su također Klay Thompson i DeMarcus Cousins, a vidjet ćemo hoće li obojica na kraju otići ili će barem neko ostati u bivšem NBA prvaku.

Na zaista fantastičnoj listi igrača koji će tražiti novi klub su i Kyrie Irving, Jimmy Butler, ali i Kemba Walker, koji je prva želja Los Angeles Lakersa nakon što su uspjeli dovesti Anthonyja Davisa.

Ovo je lista 10 najboljih slobodnih agenata ovog ljeta...

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi