Najkorisniji igrač Eurolige obukao dres Turske

Veliko pojačanje

Najkorisniji igrač Eurolige obukao dres Turske

S. Grebović

Košarkaš Anadolu Efese Shane Larkin, danas je zvanično dobio turski pasoš.

Tim činom Shane Larkin je stekao pravo nastupa za reprezentaciju Turske kao naturalizovani igrač.

Rođeni Amerikanac ove sezone dominira u dresu tima iz Istanbula koji je lider u Euroligi sa omjerom 21-3, a za koji prosječno bilježi skoro 22 poena po meču, tačnije 21,96.

Njemu je dobrodošlicu u reprezentaciju Turske poželjeo predsjednik ove zemlje Recep Tayyip Erdogan na ceremoniji otvaranja atletske dvorane u najvećem turskom gradu na kojoj su bile prisutne mnoge poznate ličnosti uključujući Hidayeta Turkoglua, koji danas obnaša funkciju PR-a košarkaškog saveza Turske.

Larkin je ove sezone srušio rekord po broju poena u Euroligi jer je u 11. kolu u utakmici protiv minhenskog Bayerna postigao nestvarnih 49 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Turci će u kvalifikacijama za Eurobasket igrati u grupi sa Hrvatskom, Holandijom i Švedskom.

Top Komentari

Maestro
Svaka čast šta reći igrač odličan veliko pojačanje za reprezentaciju Turske
3 2
Emir
Pa i izgleda kao Turcin bas kao da je iz Sivasa ili Gaziantepa.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi