Shane Larkin potvrdio: Igrat ću za Tursku!
Turska reprezentacija dobit će ogromno pojačannje (foto: EPA)

Veliko pojačanje za Turke

Shane Larkin potvrdio: Igrat ću za Tursku!

Košarkaška reprezentacija Turske dobit će ogromno igračko pojačanje. 

Sjajni strijelac i najbolji košarkaš Anadolu Efesa, trenutno najbolje momčadi Eurolige, Shane Larkin, na svom instagram profilu potvrdio je kako će nastupati za košarkašku reprezentaciju Turske čime je potvrdio samo ono o čemu se proteklih mjeseci govorilo i pisalo. 

"Duboko sam počastvovan prilikom da predstavljam Tursku tako što ću zaigrati za reprezentaciju ove zemlje. Ekstremno sam uzbuđen i jedva čekam odjenuti dres sa turskom zastavom preko mojih prsa. Ne mogu garantirati pobjede, uspjehe i rezultate, ali mogu da ću davati zadnji atom snage i zadnje kapi znoja za ovu zemlju. Imate moju riječ" - napisao je Larkin na svom instagram profilu. 

View this post on Instagram

I am honored and humbled to have an opportunity to represent this country by joining the Turkish National Team. Extremely excited to wear this jersey with the Turkish Flag across my chest with pride. I cannot guarantee any success, accomplishments, or victories. But the one thing that I can promise you is that I will give every single ounce of sweat, energy and effort for this Country. You have my word. 🙏🏽🧿🤟🏽🇹🇷 ———————————————————————————————————————————————— Türkiye Milli Takımına katılarak bu ülkeyi temsil etme fırsatına sahip olduğum için onur duyuyorum. Türk Bayrağı'nı göğüsümde gururla taşıyacak olmak son derece heyecan verici. Size başarı veya zaferlerin garantisini veremem. Ama size tek bir şey için söz verebilirim. Bu ülke için terimin son damlasına kadar mücadele edip sahip olduğum tüm enerji ve gücümü ortaya koyacağım. Size söz veriyorum. 🙏🏽🧿🤟🏽🇹🇷

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

A post shared by Shane Larkin (@shanelarkin_0) on

Priliku za debi u dresu Turske imat će već u lipnju kada će Turska u kanadskoj Victoriji zaigrati kvalifikacije za OI u skupini B s Češkom i Urugvajem, dok grupu A čine Kanada, Kina i Grčka. 

Top Komentari

DamirT
Zar oni nemaju Wilbekina u reprezentaciji?Koliko znam samo 1 naturalizovani igrac moze igrati
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi