Nakon 21 godinu izgovorili imena ubica košarkaša Harisa Brkića: "Pilićari koji su glumili krimose"

Nekadašnji član KK Bosna i KK Partizan ubijen ispred dvorane Pionir

Nakon 21 godinu izgovorili imena ubica košarkaša Harisa Brkića: "Pilićari koji su glumili krimose"

S. Mlaćo
Naredne sedmice će se navršiti 21 godina od ubistva bivšeg kapitena Partizana Harisa Brkića.

Brkić je rođen u Sarajevu 1974. godine, a počeo je u KK Bosna. Kasnije se okušao u Borcu iz Čačka te Partizanu, a bio je i na posudbi.

To je bio pravi potez za njega, s obzirom da je po povratku u Partizan pokazao svoje kvalitete i osvojio tri titule prvaka i tri kupa.

Kobnog 12. decemba 2000. godine napadnut je na parkingu ispred dvorane Pionir. Tri dana kasnije je i preminuo.

Ubice nikada nisu otkrivene, no čini se da se klupko odmotava. Tako bar prenosi Informer koji navodi da je Bojan T., lični kurir vođa zemunskog klana otkrio detalje likvidacije Brkića.

Navodi da se sve desilo ispred parkinga dvorane kada su dva lica pokušala ukrasti Brkićev automobil. Dodaje da je Dejan Spasojević na jednom od sastanaka davne 2001. godine slučajno progovorio i o ubistvu Brkića.

Oglasi

“Nas nekoliko je sjedilo za stolom, u to vrijeme je izbio problem oko krađe nekog skupog auta. Vozilo je trebalo da bude vraćeno vlasniku uz otkup, ali se tu nešto bilo iskomplikovalo, te je Duća nekoliko ljudi, pa i mene, pozvao na 'raport'... Bio je strašno bijesan, urlao je, mislio sam da će nas sve pobiti! U tom bijesu je u jednom trenutku rekao: 'Šta ste htjeli? Da napravite sranje kao ona dva debila što su roknula Brkića?!' Svi smo za stolom ostali u šoku, jer niko od nas nije ništa znao o ubistvu košarkaša, koje se desilo nekoliko meseci ranije - priča Bojan, i dodaje:

Kad se Duća malo smirio, pitali smo ga šta se desilo sa Brkićem i onda nam je sve ispričao. Haris je, prema Dućinoj priči, na dan ubistva nešto ranije izašao iz hale i na parkingu zatekao Mirka B. i Čedu Č. (puna imena i prezimena poznata redakciji, prim. aut.) kako mu obijaju auto, mislim da je to bio novi 'golf'... Haris je pokušao da ih spriječi, zaletio se na njih, a ova dvojica su povadili pištolje i upucali ga. Brkić je tri dana kasnije umro u bolnici... Spasojević nam je tada rekao i da su 'Mirko i Čeda ubili košarkaša zbog auta koji bi mogli da prodaju za par hiljada maraka, a da onda glume neke opasne krimose'. Nazvao ih je pilićarima, čak je pomenuo i da bi trebalo da ih 'smirimo', da se slučajno ne usude i na nas da udare. Poslije o njima više nije bilo riječi...“.

Špekulisalo se da je Brkić ubijen zbog svađe sa navijačima ili zelenaških dugova, no sada je sve jasnije.

Navedeni Mirko B. Je ubijen 2001. godine na beogradskoj opštini Rakovića prilikom oružanog obračuna sa policijom, dok se Čeda Č. pet godina kasnije ubio na Karaburmi, nakon što su mu policajci opkolili kuću.

 

 

 

Top Komentari

Husrefbeg22
Hajveca pogrjeska Harisa koja ga je kostala zivota bila je sto je igrao za fasisticko-cetnicki tim. Tako, isto su mi odvratni ostali bosnajcki sportisti koji lete u cetnicke ili ustaske klubove. A takvih je i previse da bih ih sada nabrajao, nazalost. Ako imalo imaju imalo pameti u svojim tikvama koje nose na ramenu nebi to nikada uradili, zbog stotina hiljada bosnjackih zrtava u Srbiji (19. stoljece), BiH i Sandzaku (okupirani dio BiH) u balanskim ratovima, Prvom i Drugom svjetskom ratu i najnovijoj agresiji susjednih drzava na BiH (1992-1995).
6 5
Icardi072
Mirko Besevic - Besa
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije