"Situacija u KK Bosna Royal je neizvjesna, mi želimo da mislimo samo na sport"
FOTO: D. Kurbegović

Studenti u krizi

"Situacija u KK Bosna Royal je neizvjesna, mi želimo da mislimo samo na sport"

H. Zilić

Situacija u KK Bosna Royal nije sjajna.

Ekipa je u ovu sezonu ušla sa dosta neizvjesnosti, posebno na finansijskom planu, a ekipu su napustila tri igrača, tačnije s njima je dogovoren sporazumni raskid saradnje, a o cijeloj situaciji razgovarali smo sa predsjednikom UO kluba, Almirom Bradićem.

"Tačna je informacija da tri igrača nisu više članovi KK Bosna Royal. Riječ je o Aleksi Popoviću, Mateju Popoviću i Aleksi Jovoviću, a s tim košarkašima je dogovoren sproazumni raskid saradnje", rekao je Bradić za SportSport.ba.

Gospodina Bradića smo upitali kakva je generalno situacija u klubu i šta možemo očekivati u nastavku sezone, ali i budućnosti?

"Situacija je neizvjesna, to je možda najbolja riječ da opišem sve ovo što se dešava."

Koji su dalji koraci?

"Šta god da vam kažem, neće biti odgovor koji svi žele čuti. Čekamo institucionalno rješavanje pojedinih pitanja. Mjeseci prolaze, dani prolaze, čekamo i čekamo."

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Hoće li klub privesti sezonu kraju?

"Tu mislim da nema dileme. Ja sam ponosan na ove igrače. Vidjeli ste onih šest ratnika kako su odigrali u Zenici, pokazali su kako treba da se igra u dresu Bosne. Mi želimo da razmišljamo o sportu i da se što prije završe ove finansijske poteškoće i problemi u kojima se klub nalazi. Nama je sport najbitniji."

Top Komentari

Twista
Bradicu dosao si u najgori vakat, ali imas problem, ne dajes igracima ni svoje ni tudje pare, platite jednu blokadu, legne druga! Iznesi papire na sto ili odlazi!
2 0
Kladionicar_iz_mira
Sta bi sa onim investitorima iz Amerike?!?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije