Nakon drame Crvena Zvezda slavila u Žalgirio Areni

Iznenađujuća pobjeda Beograđana

Nakon drame Crvena Zvezda slavila u Žalgirio Areni

Nakon uvjerljivog poraza u Berlinu od ALBA-e košarkaši Crvene Zvezde večeras su neočekivao slavili protiv Žalgirisa u Kaunasu rezultatom 61:59. 

U tvrdoj i na momente negledljivoj košarci na kraju su više sreće ali i znanja pokazali gostujući košarkaši koji su se dobro snašli u takvim uvjetima, u košarci na malo poena. 

Prvu četvrtinu dobio je Žalgiris 21:16 no Zvezda je odmah u drugoj uzvratila sjajnom obranom i domaćem timu dozvolila samo 10 koševa u tom periodu te na veliki odmor otišla s prednošću od 2 razlike. I u nastavku se igralo na mišiće, do koševa se dolazilo teško, Žalgiris je imao nekoliko promašaja koji su doslovce "lomili tablu". Crvena Zvezda na kraju je uzela ono što su domaći nudili cijelo vrijeme. Milaknis je na kraju promašio tešku trojku iz dotrčavanja i Crvena Zvezda slavila je treću pobjedu u 10 utakmica u Euroligi. 

Billy Baron s 14 poena i Lorenzo Brown s 12 najbolji kod Zvezde, kod indisponiranog domaćina Ulanovas i Grigonis zabili su po 11, a Jock Landale 10 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi