Nakon pet mjeseci i sedam dana prekinuta trejd suša u NBA ligi

Cleveland i Utah razmijenili igrače

Nakon pet mjeseci i sedam dana prekinuta trejd suša u NBA ligi

Nakon čak pet mjeseci i sedam dana imamo prvi trejd u NBA ligi. 

Poslije razmjene Houston Rocketsa i Oklahoma City Thundera u kojoj su timove zamijenili Chris Paul i Russell Westbrook desila se najduža trejd suša u NBA ligi još od 1968. godine, ali ona je sinoć prekinuta.

Novinar ESPN-a Adrian Wojnarowski objavio je kako su Cleveland Cavaliersi i Utah Jazz razmjenili Jordana Clarksona i Dantea Exuma s tim da će Cavsi dobiti i dva pika druge runde drafta i to 2021. i 2022. godine.

Cavsi su tako dobili nekadašnjeg 5. picka s NBA drafta koji ove sezone ima velikih problema sa povredama pa je odigrao samo 11 utakmica i prosječno bilježio 2,2 poena i 1,1 skok. S druge strane, Utah je dobila još jednog iskusnog vanjskog igrača u rotaciji. Clarkson je ove sezone na prosjeku od 14,6 poena, 2,4 skoka i 2,4 asistencije.

Inače, Utah je jučer napravila još jednu promjenu u sastavu obzirom da je otpustila krilnog igrača Jeffa Greena, a u roster uvrstila 22-godišnjeg Rayjana Tuckera koji je odlično igrao u Razvojnoj ligi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi