Netsi slavili u Clevelandu, još jedno dobro izdanje Džanana Muse

Dinwiddie junak Brooklyna

Netsi slavili u Clevelandu, još jedno dobro izdanje Džanana Muse

E. Čaušević

Košarkaši Brooklyn Netsa sinoć su uz dosta muke uspjeli da savladalu Cleveland Cavalierse sa 108:106.

Cleveland je bio na pragu svoje šeste pobjede u ovoj sezoni, ali domaći ipak nisu imali snage, te su bez trijumfa ostali u posljednjim sekundama. Netsi su kod rezultata 106:106 imali posljednji napad, a junak Brooklyna bio je Dinwiddie koji je pogodio šut za pobjedu rezultatom 108:106.

Od samog početka gledali smo veoma izjednačen meč i bilo je jasno da se pobjednik neće znati do samog kraja. Nakon prve dionice Cavaliersi su vodili sa 26:25, ali na pauzu se otišlo kod rezultata 52:51 za Netse.

Netsi su trećoj dionici uspjeli da odu na prednost od šest poena razlike (81:75), ali Cleveland se uspio vratiti u četvrtoj četvrtini. Domaći su imali priliku da slave, ali na kraju su Netsi imali više sreće i znanja, te su pobijedili sa 108:106.

Dinwiddie je pogodio šut za pobjedu Netsa, te je bio najefikasniji u svom timu sa 23 poena, devet asistencija i jednim skokom. Istakao se i nevjerovatni Jarrett Allen sa 22 poena i čak 21 skokom.

Mladi bh. košarkaš Džanan Musa na parketu je proveo skoro 23 minute i ponovo je imao zapažen učinak. Musa je meč završio sa osam poena, tri skoka i jednom asistencijom.

Što se tiče Clevelanda u ovom timu istakao se Jordan Clarkson sa 23 poena, dok je Collin Sexton ubacio 18 poena u 12. porazu Cavaliersa.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
To im dođe kao podstrek da se poprave.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi