Nakon sjajnog Mundobasketa 39-godišnji Scola dobio sjajnu ponudu: Gledamo li ga ponovo u Evropi?

Argentinac treba da se odluči

Nakon sjajnog Mundobasketa 39-godišnji Scola dobio sjajnu ponudu: Gledamo li ga ponovo u Evropi?

Jedan od najboljih košarkaša ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Kini Luis Scola mogao bi se ponovo vratiti evropskoj košarci.

Iako ima već 39 godina, Scola je na ovogodišnjem Mundobasketu pokazao da nije za staro gvožđe i da još uvijek ima mnogo toga ponuditi svijetu košarke.

To je prepoznao predsjednik Real Madrida Juan Carlos Sanchez koji Scolu želi vidjeti u svom timu. On je još prije pet godina želio dovesti Scolu u Real, a također ga je kontaktirao i pred ovogodišnje prvenstvo.

Ipak, do transfera još nikada nije došlo, a bit će ga teško relizirati i ovog puta i to iz nekoliko razloga. Scola je i pred početak Mundobasketa isticao kako mu je prioritet nastaviti igrati u Kini gdje je proveo i proteklih nekoliko sezona, a glavni razlozi su povoljni finansijski uvjeti i ne tako žestok ritam utakmica kao u Evropi ili NBA ligi.

Španski mediji prenose kako on za sada ima ponude od kineskih klubova, Reala i opciju povratka u rodnu Argentinu. On je nakon prvenstva ostao u Kini s porodicom gdje razmatra opcije o budućnosti.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Naravno, glavni cilj mu je da što spremniji dočeka Olimpijske igre koje se na ljeto sljedeće godine igraju u Tokiju, a sasvim je jasno da bi, u slučaju igranja u Evropi, bio vrlo umoran na kraju sezone.

Inače, Scola je najveći dio karijere proveo u današnjoj Baskoniji, dok je u NBA ligi igrao za Houston Rocketse, Phoenix Sunce, Indiana Pacerse, Toronto Raptorse i Brooklyn Netse.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije