Ricky Rubio MVP Mundobasketa, Bogdanović u najboljoj petorci

Završen turnir u Kini

Ricky Rubio MVP Mundobasketa, Bogdanović u najboljoj petorci

Pobjedom protiv Argentine od 95:75 reprezentacija Španije osvojila je svoju drugu zlatnu medalju na svjetskim prvenstvima u košarci. 

Nakon finalne utakmice, kako to obično i biva, izabrani su najbolji pojedinci, tačnije rečeno najbolja petorka i MVP turnira.

U najbolju petoku ušli su: Evan Fournier, Bogdan Bogdanović, Ricky Rubio, Luis Scola i Marc Gasol, dok je za najboljeg igrača turnira izabran Rubio.

On je u finalnom meču briljirao jer je postigao 20 poena, a kada gledamo cijeli turnir na prosjeku je od 15,9 poena, 6,4 asistencije i 4,3 skoka.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Podsjetimo, nešto ranije u toku dana, u borbi za treće mjesto, Francuska je savladala Australiju i tako osvojila bronzanu medalju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi