Nakon što je odbio BiH Drežnjak sa Hrvatskom putuje u Kinu

Krenuo bratovim stopama

Nakon što je odbio BiH Drežnjak sa Hrvatskom putuje u Kinu

Admin Čaušević

Nakon Mataea i Dario Drežnjak će u budućnosti nastupati za reprezentaciju Hrvatske.

Vedran Bosnić je starijeg Drežnjaka uvrstio na spisak putnika za kinesku turneju, ali jedan od najboljih igrača KK Široki se nije odazvao pozivu.

Nekoliko sedmica kasnije Drežnjaka je pozvao Veljko Mršić, a on se uredno odazvao selektoru Hrvatske s kojom će nastupiti na turniru "Borislav Stanković" u Kini.

Za Hrvatsku već od ranije nastupa Darijev mlađi brat, Mateo, koji je igrao za selekciju naših komšija na Ljetnoj NBA ligi.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

U Hrvatskoj je postala normalna pojava da u reprezentativnim selekcijama ima po nekoliko sportista rođenih u BiH ili su porijeklom iz naše zemlje.

Tako su pored braće Drežnjak članovi košarkaške selekcije Hrvatske Bojan Bogdanović, Dragan Bender, Ivica Zubac...

Top Komentari

mukky
ko ih jebe. Molim ove nase medije da ne daju paznju ovakvim slucajevima, bolje da se posvete i pisu o nekim nasim istinskim BH draguljima.
15 0
konjnakvadrat
Realno nas savez je u rasulu vec godinama, znaci momci idu gdje im je bolje, ne zaboravite da su i neki BOSNJACI nastupali za Slo ili Tursku tako da sta reci zalosno jeste ali tako je. Poz
5 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi