Dario Drežnjak: Osjećaj je neopisiv, nismo ni svjesni što smo uspjeli uraditi

Sjajno krilo HKK Široki za SportSport.ba

Dario Drežnjak: Osjećaj je neopisiv, nismo ni svjesni što smo uspjeli uraditi

Košarkaši HKK Široki sinoć su okrunili fantastičnu sezonu novim naslovom prvaka Bosne i Hercegovine, ukupno desetim. U grotlu Pecare, u atmosferi za pamćenje oružje su položili sarajevski Sparsi a u Širokom se slavilo do kasno u noć.

Kreatori naslova širokobriješkog tima braća su Dario i Mateo Drežnjak. Kršni momci, Mostarci koji su već dugo vremena članovi Širokog ove su sezone pokazali da se radi o vrhunskim košarkašima a oni koji ih bolje poznaju kažu da su i vrhunski momci u što nemamo razloga da ne vjerujemo, dapače.

Mateo i Dario zatrpali su Sparse sinoć s kombiniranih 38 poena, a stariji Dario za SportSport.ba nakon same utakmice kazao je slijedeće:

"Ovo je nešto neopisivo i nevjerojatno, emocije me svladavaju i ne znam što pametno da kažem. Ovo je ono za što se trenira, za što se živi. Bio sam tu za ekipu, postavili smo svi svoja leđa za timski uspjeh. Okolnosti su bile takve da sam se istakao u poenima u ovih zadnjih nekoliko utakmica ali ovo je uspjeh sviju nas, svih nas 12 u rosteru i svatko od nas imao je svoju ulogu bez koje ne bi bilo ovog ogromnog uspjeha. Još nismo svjesni što smo upravo napravili." - kazao je Dario za SportSport.ba

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Dario, poslije ovakve sezone, nameće se samo od sebe pitanje o tvojoj budućnosti u HKK Široki, pošto ponuda sigurno ima a i bit će ih još?

"Sve što bude i ako bude bit će u dogovoru prvenstveno s klubom jer ja imam ugovor na još jednu sezonu. Nije sada vrijeme da se misli o tome, bit će vremena. Sada ćemo nekoliko dana slaviti ovaj ogromni uspjeh, pa ćemo onda vidjeti sve." - rekao je snažni krilni košarkaš Širokog za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti