Skandal u Beogradu - Stigao u Crvenu zvezdu kao najveće pojačanje, sada moli da ide

Tvrdi njegov bivši trener

Skandal u Beogradu - Stigao u Crvenu zvezdu kao najveće pojačanje, sada moli da ide

Esmer Oštraković

U okviru 7. kola Eurolige košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Barcelone, a jedan od najlošijih na terenu bio je Shabazz Napier.

Košarkaš koji je nekada igrao za Olimpiju iz Milana se nije baš najbolje snašao u ekipi Crvene zvezde, kao ni u Beogradu.

Zanimljive tvrdnej stigle su iz Italije od strane Ettore Messine koji tvrdi da Napier želi da napusti Beograd i da se vrati u Milano.

Kako tvrdi iskusni stručnjak iz Italije, ovaj košarkaš je sovjim drugovima iz Italije počeo stalno slati poruke.

U njima konstantno piše kako bi htio da se vrati u tim, iako je on glavni krivac zbog kojeg su pregovori tokom ljeta propali.

Oglasi

Naime, Napier je tražio previše novca od uprave tima iz Italije i upravo zbog toga je cijeli posao propao.

Nakon toga je Napier odlučio da pređe u Crvenu zvezdu, te je posato najveće pojačanej za ovu ekipu, ali se očito nije snašao.

"Tokom sezone smo sve riješili sa Napierom, a onda smo osvojili prvenstvo. Ovog ljeta je rekao da će ostati, ali je podigao zahtjeve. Otišli smo daleko da smo mu ponudili trostruku početnu platu. Više nismo mogli. Sada nastavlja da šalje poruke drugovima da želi da se vrati", rekao je Messina za italijanske medije.

Svima je jasno da ovaj amerikanac ima kvalitet, to najbolje govori činjenica da je igrao u NBA ligi, ali trenutno ne pruža niti mali dio onoga što može.

Kako će se cijela situacija riješiti ostaje da vidimo. Male su šanse da će Crvena zvezda tako lako pustiti igrača da ode iz kluba, posebno jer je stigao kao veliko pojačanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi